• Θερμίδες: 422
  • Πρωτεΐνες: 47 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 44 γρ.
  • Λιπαρά: 7 γρ.
  • Μερίδες: 6

*Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα με 180 γρ. γαλοπούλα, 200 γρ. πατατοσαλάτα & 40 γρ. dip

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον γύρο γαλοπούλας

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 200 γρ. λευκό μέρος πράσου
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 50 γρ. πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το dip γιαουρτιού

  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1/2 σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα

  • 1.200 γρ. πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να ετοιμάσουμε τον γύρο γαλοπούλας, σοτάρουμε το πράσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το πράσο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  • Με το χέρι μας απλώνουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι το μείγμα του κιμά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
  • Αφού ο κιμάς πάρει χρώμα, τον γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Τέλος, βγάζουμε τον κιμά από το τηγάνι και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες γύρου.
  • Για να ετοιμάσουμε το dip γιαουρτιού, απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Για την πατατοσαλάτα, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμυδάκι φρέσκο, ρίγανη, μαϊντανός, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι).
  • Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε μαζί με τον γύρο γαλοπούλας και το dip γιαουρτιού.

Καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο