ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαρά
492 kcal52,4 γρ.25,3 γρ.20,4 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 180 γρ. σολομός φιλέτο (όχι φέτα σολομού, έχει διαφορά) + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο

Για τις φακές:

  • 1 κούπα φακές
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/3 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκ. ξύδι
  • ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τις φακές: βάζουμε 3 κούπες κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, αφήνοντας χώρο γιατί θα οι φακές θα φουσκώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικα, εκτός από το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το ξύδι και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά με μία ώρα. Όταν οι φακές μας είναι ετοιμες, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες οπότε μπορείτε να τις καταναλώσετε και σε άλλα γεύματα.
  • Για τον σολομό: αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, πρώτα απο τη μεριά της πέτσας μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή για περίπου 5-6 λεπτά και στη συνέχεια γυρνάμε το ψάρι από την άλλη μεριά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.