ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πρώτο στρώμα | μαλακό επίπεδο με αμυγδαλόψιχα και καρύδα

  • 70 γρ. ή 2/3 της κούπας αμυγδαλόψιχα

  • 40 γρ. ή 1/3 της κούπας αλεύρι καρύδας

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βύνης ρυζιού

Δεύτερο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο

  • 20 γρ. ή 1/2 της κούπας τριμμένη καρύδα

  • 70 γρ. ή 1/4 της κούπας ταχίνι

  • 70 γρ. ή 1/4 της κούπας βούτυρο αμυγδάλου

  • 1/4 της κούπας σιρόπι από σφένδαμο

  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων

  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου

Τρίτο στρώμα | σοκολατένιο επίπεδο

  • 1/4 της κούπας λάδι καρύδας

  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο αμυγδάλου

  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος ή σε φορμάκια σιλικόνης.
  • Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου για τη βάση του γλυκού μας και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα του πρώτου επιπέδου στη φόρμα μας και το απλώνουμε καλά, πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο επίπεδο.
  • Με την ίδια ακριβώς μέθοδο φτιάχνουμε και το επόμενο στρώμα του γλυκού. Δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν δεν ομογενοποιούνται, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω γάλα αμυγδάλου.
  • Μετά, τοποθετούμε και το μείγμα του δεύτερου στρώματος στη φόρμα του γλυκού μας, επάνω από το πρώτο, και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίτο στρώμα.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, όλα τα υλικά για το τρίτο στρώμα.
  • Τοποθετούμε και το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από τα άλλα δύο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες.

Καλή σας απόλαυση!