ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πρώτο στρώμα | βάση με κάσιους

  • 1/4 της κούπας λάδι καρύδας

  • 1/2 της κούπας βούτυρο από κάσιους

  • 1/4 της κούπας σιρόπι από σφένδαμο

  • μια πρέζα από ακατέργαστο αλάτι

Δεύτερο στρώμα | σοκολατένια επικάλυψη

  • 4 κουταλιές του γλυκού ακατέργαστο βιολογικό ωμό κακάο

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

  • 1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι από σφένδαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης.)
  • Για το πρώτο στρώμα, λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά (αν είναι στερεό).
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο από κάσιους και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα.
  • Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και την πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα με τη λαδόκολλα ή στα φορμάκια από σιλικόνη. Προσέχουμε να γεμίσουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια μέχρι τη μέση.
  • Μεταφέρουμε το πρώτο στρώμα του γλυκού στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της σοκολάτας του δεύτερου στρώματος.
  • Στο υπόλοιπο μισό του μείγματος που έμεινε, προσθέτουμε το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βγάζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια από το ψυγείο και προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας.
  • Τέλος, την/τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο (1 ώρα στην κατάψυξη ή δύο ώρες στη συντήρηση) και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας απόλαυση!