ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πρώτο στρώμα | βάση με ξηρούς καρπούς και καρύδα

  • 3/4 της κούπας (130γρ) ωμά φιστίκια μακαντέμια

  • 2/3 της κούπας (50γρ) τριμμένη καρύδα

  • 3/4 της κούπας (110γρ) ωμά κάσιους

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας

  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης ρυζιού

  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Δεύτερο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες

  • 1 1/3 της κούπας μαλακούς χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι τους (περίπου 20 χουρμάδες)

  • 1/2 της κούπας ταχίνι

  • 1/2 της κούπας coconut caramel sauce (ή διαφορετικά: 1/4 της κούπας επιπλέον χουρμάδες και 1/4 της κούπας γάλα καρύδας)

  • 1/2 της κούπας φιστικοβούτυρο

  • 4 γεμάτες κουταλιές του γλυκού σκόνη ρίζας maca

Τρίτο στρώμα | επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γρ. vegan σοκολάτα

  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.
  • Για να φτιάξουμε το πρώτο στρώμα: σε ένα μπλέντερ, κάνουμε τα φιστίκια σκόνη. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (πρέπει να κολλάνε καλά μεταξύ τους – προσθέτουμε περισσότερο λάδι καρύδας, αν δυσκολεύονται να ομοιογενοποιηθούν). Μετά, βάζουμε το μείγμα του πρώτου στρώματος στη φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα 15 εκατοστών) και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για να φτιάξουμε το δεύτερο στρώμα: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το πρώτο στρώμα και χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και βρεγμένο κουτάλι, ώστε να φτιάξουμε τη στρώση ομοιόμορφη. Έπειτα, αφήνουμε και πάλι τη φόρμα στην άκρη.
  • Για να φτιάξουμε το τρίτο στρώμα: λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από το μείγμα του δεύτερου στρώματος και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Για να αφαιρέσουμε το γλυκό από τη φόρμα, το αφήνουμε για 10 λεπτά έξω από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιούμε ένα ζεστό και κοφτερό μαχαίρι για να το κόψουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα σε αεροστεγές σκεύος ή για ένα μήνα στην κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση!