ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαράΜερίδες
603,5 kcal25,5 γρ.47,4 γρ.36,2 γρ.
2

*Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα μαυρομάτικα φασόλια & τη ρέγκα (για 2 άτομα)

  • 1 φιλετάκι καπνιστής ρέγκας κομμένο στη μέση
  • 300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 τομάτα
  • μισό αγγούρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 40 γρ. λιαστή τομάτα
  • μισό μάτσο άνηθος
  • ξερή ρίγανη
  • λίγη πιπεριά τσίλι
  • μισό μάτσο μαϊντανός
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ξίδι βαλσάμικο κατά βούληση
  • αλάτι

Για το κολοκυθάκι

  • μισό κολοκυθάκι
  • μισή κουταλιά της σούπας μέλι
  • μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • χυμός λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • δυόσμος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

| Τρόπος παρασκευής για τα μαυρομάτικα φασόλια

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.

| Τρόπος παρασκευής για το κολοκυθάκι

Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.

| Τελείωμα πιάτου

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.