ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαράΜερίδες
422,5 kcal24,5 γρ.6,5 γρ.33 γρ.2

*Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το ταρτάρ (για 2 άτομα)

  • 1 τσιπούρα μισού κιλού φιλεταρισμένη, χωρίς πέτσα και κόκκαλα (μπορούμε να το ζητήσουμε από τον ψαρά μας)
  • φρέσκος χυμός και ξύσμα λεμόνι κατά βούληση 
  • φρέσκος χυμός και ξύσμα μοσχολέμονο κατά βούληση
  • 30 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 30 γρ. τομάτα χωρίς σπόρια κομμένη σε καρεδάκια
  • 30 γρ. αγγούρι χωρίς σπόρια ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
  • 10 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη ψιλοκομμένη
  • μία πρέζα μαύρο σουσάμι
  • 5-7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι θαλασσινό

Για την κρέμα με αβοκάντο

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • χυμός λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπεριά τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 4 φύλλα βασιλικού

Για τη σούπα με αγγούρι

  • μισό αγγούρι
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 2 παγάκια
  • 20 ml λευκό ξύδι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

| Τρόπος παρασκευής για την ταρτάρ

Κόβουμε προσεκτικά το ψάρι σε όσο το δυνατόν ίδια, μικρά τετράγωνα κομμάτια. Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι και στο λεμόνι (πρέπει να είναι έντονα όξινο).

| Τρόπος παρασκευής για την κρέμα με αβοκάντο

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από τα αβοκάντο, τα προσθέτουμε μαζί με τα άλλα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη και λεία υφή.

| Τρόπος παρασκευής για τη σούπα με αγγούρι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πούλπα.

| Τελείωμα πιάτου

Σε βαθύ πιάτο στρώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα αβοκάντο και από πάνω με ένα κουτάλι προσθέτουμε το ψάρι. Τελειώνουμε με τη σούπα αγγούρι περιμετρικά από το ψάρι, με προσοχή να μην μας χυθεί επάνω στο ψάρι. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.