ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαρά
541 kcal53,5 γρ.30 γρ.23,3 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 160 γρ. φιλέτο βοδινό + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πατάτες jacket (ολόκληρες στον φούρνο)
  • 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρόπος παρασκευής για τις πατάτες

  • Tις πλένουμε καλά με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Τρόπος παρασκευής για το μπρόκολο

  • Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.

Τρόπος παρασκευής για το φιλέτο

  • Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.
  • Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.