Η αγαπημένη μας, Demy, έφτιαξε και έφερε στο γραφείο αυτές τις πεντανόστιμες, σπιτικές μπάρες και μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί μας. Αν σ’ αρέσει το φιστικοβούτυρο όσο και σ’ εμάς, τότε θα τη λατρέψεις. Είναι εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και, κυρίως, πεντανόστιμη. Δοκίμασέ τη και πες μας τη γνώμη σου!

ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαρά
287 kcal13,5 γρ.14 γρ.19,5 γρ.

*Διατροφική ανάλυση ανά μπάρα 50 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη μπάρα

  • 400 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 100 γρ. βρώμη
  • 10 γρ. βούτυρο κακάο (cocoa butter)
  • 1 scoop πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey protein) με γεύση βανίλια (ή όποια άλλη πρωτεΐνη μας αρέσει)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Για την επικάλυψη

  • Σταγόνες σοκολάτας & λίγο βούτυρο κακάο ή spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

| Τρόπος παρασκευής για τη μπάρα

Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο κακάο και το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό, οριακά βραστό, νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ωσότου το μίγμα μας να πάρει μία κρεμώδη υφή και να ομοιογενοποιηθεί.

Βγάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και την πρωτεΐνη της επιλογής μας. Ανακατεύουμε ξανά.

Στη συνέχεια, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος, δημιουργώντας όποιο σχήμα μας αρέσει. Πλάθεται εύκολα! Εμείς φτιάξαμε το κλασικό σχήμα της μπάρας, αλλά και στρογγυλές μπουκιές. 

Έπειτα, βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζουμε, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το έτοιμο spread σοκολάτας από πάνω και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες! Διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι. 

| Τρόπος παρασκευής για τη λιωμένη σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα της επιλογής μας σε μπεν μαρί μαζί με λίγο βούτυρο κακάο και, όταν οι μπάρες μας κρυώσουν, περιχύνουμε επάνω τους τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο spread σοκολάτας ή ταχίνι με κακάο

Tip: Μπορούμε να “παίξουμε” με τις ποσότητες του βούτυρου κακάο και της βρώμης, ανάλογα με το πόσο chewy, μαλακές ή σκληρές θέλουμε να είναι οι μπάρες μας. Καλή επιτυχία!

Από τη Demy

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.