ΘερμίδεςΠρωτεΐνες
Υδατάνθρακες
Λιπαρά
465,9 kcal9,4 γρ.
46,9 γρ.
26,8 γρ.

*Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. νιφάδες σπασμένης βρώμης
  • 100 γρ. ωμό αμύγδαλο φιλέ ή κολοκυθόσπορο
  • 75 γρ. φιστίκια ή κάσιους
  • 7,5 γρ. τριμμένη κανέλα
  • 4 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. λάδι καρύδας
  • 190 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 40 γρ. ωμό ηλιόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη γκρανόλα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Ενώ η γκρανόλα μας ψήνεται, την ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα όλοι οι ξηροί της καρποί.

Αφού ψηθεί, μπορούμε να την κάνουμε πιο νόστιμη με άλλα υλικά της αρεσκείας μας. Ο σεφ μας προτείνει να προσθέσουμε μαύρη σταφίδα και κομματάκια σοκολάτας υγείας. Ή flakes καρύδας και αποξηραμένα cranberries, blueberries ή goji berries. Ή flakes μπανάνας, αποξηραμένο μήλο και καρύδια pecan.

Καλή επιτυχία!

Από τον Chef de Partie Χρήστο Φανίδη

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.