ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαρά
10 kcal0,8 γρ.0,4 γρ.0,6 γρ.

*Διατροφική ανάλυση ανά 30 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ. μανιτάρια portobello ή άλλου είδους (προτιμάμε τα καφέ μανιτάρια, διότι έχουν καλύτερο άρωμα και γεύση)
  • 50 γρ. λευκό κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμός βοδινού 
  • 2-3 σταγόνες λάδι λευκής τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε καυτή κατσαρόλα.
  • Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό.
  • Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Όσο ακόμα είναι ζεστό το μίγμα μας, το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

Αυτή η πάστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν άλειμμα σε τοστ, είτε για να τελειώσουμε κάποια σάλτσα σε μακαρονάδα ή ακόμη και σαν γαρνιτούρα για κρέας σε μορφή πουρέ. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.