ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαράΜερίδες
454 kcal8,3 γρ.31,4 γρ.32,7 γρ.9

* Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα 100 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πρώτο στρώμα | σοκολατένια βάση με ξηρούς καρπούς

  • 100 γρ. ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
  • 100 γρ. ωμή ψίχα καρυδιών την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
  • 20 γρ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
  • 45 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού

Δεύτερο στρώμα | τραγανό επίπεδο με αμύγδαλα & καρύδα

  • 100 γρ. ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
  • 50 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 22 γρ. αφυδατωμένη καρύδα άγλυκη
  • 30 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
  • 30 γρ. γάλα καρύδας

Τρίτο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες

  • 210 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
  • 30 γρ. γάλα καρύδας
  • 15 γρ. βούτυρο καρύδας
  • 50 γρ. λάδι καρύδας

Τέταρτο στρώμα | σοκολατένιο σιρόπι καρύδας

  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 20 γρ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
  • 10 γρ. γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.
  • Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου για τη βάση του γλυκού μας και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα του πρώτου επιπέδου στην φόρμα μας και το απλώνουμε καλά, πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο επίπεδο.
  • Με την ίδια ακριβώς μέθοδο φτιάχνουμε και το επόμενο στρώμα του γλυκού. Δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μετά, τοποθετούμε και το μείγμα του δεύτερου στρώματος στη φόρμα του γλυκού μας, επάνω από το πρώτο, και ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίτο στρώμα.
  • Ξανά, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του τρίτου στρώματος. Αν το μείγμα κολλάει στις άκρες του μίξερ, απλά το ξεκολλάμε με ένα κουτάλι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
  • Τοποθετούμε και το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από τα άλλα δύο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  • Τέλος, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του τέταρτου στρώματος και περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα μας, επάνω από τα προηγούμενα επίπεδα.
  • Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες.

Καλή σας όρεξη! 

Από την pastry chef Ερμιόνη Άννα Ντέμα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.