ΘερμίδεςΠρωτεΐνεςΥδατάνθρακεςΛιπαράΜερίδες
2880188,6207,67150,54

* Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το σουβλάκι:

  • 2 στήθη κοτόπουλου (600 γρ.)
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο λάδι
  • 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης (από αυτά, περισσεύουν περίπου 100 γρ.)
  • 6 ξυλάκια φρέσκο δενδρολίβανο (κλωναράκια που αφαιρούμε τα φυλλαράκια)
  • αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 800 γρ. πολύ μικρές πατάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρόπος παρασκευής για το σουβλάκι

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.
  • Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
  • Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Τρόπος παρασκευής για τον πουρέ πατάτας

  • Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
  • Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.
  • Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.