• Θερμίδες: 300
  • Πρωτεΐνες: 5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Λιπαρά: 17,5 γρ.
  • Μερίδες: 2

*Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα σαλάτας με 50 γρ. vinegret

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 1/4 λάχανο
  • 150 γρ. κολοκύθα
  • 50 γρ. ρόδι
  • φύλλα δυόσμου
  • πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
  • 20 γρ. αμύγδαλα
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη vinegret μανταρίνι

  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 100 ml χυμό ροζ γκρέιπφρουτ
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 10 ml ξύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τo λάχανο και την κολοκύθα. Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτά φύλλα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ρόδι, τα φύλλα δυόσμου, τα αμύγδαλα, την πιπερίτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας.
  • Ανακατεύουμε, ώστε η βινεγκρέτ να πάει σε όλα τα φύλλα της σαλάτας και σερβίρουμε.

 

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο