Μερίδες 8
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 231
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 12g19%
- Κορεσμένα Λιπαρά 6g30%
- Νάτριο 84mg4%
- Υδατάνθρακες 26g9%
- Εδώδιμες Ίνες 5g20%
- Σάκχαρα 14g
- Πρωτεΐνες 3g6%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μπωλ, καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε για 1-3 ώρες
Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ, χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε
Βάζουμε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Από αυτό το μείγμα θα χρησιμοποιήσουμε 20γρ για την κάθε φρυγανιά Wasa Ολικής και το υπόλοιπο το τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες παρασκευές
Αλείφουμε στις φρυγανιές το φιστικοβούτυρο και από πάνω μια στρώση καραμέλα από βασιλικούς χουρμάδες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα
Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας και βουτάμε μέσα τις φρυγανιές
Βάζουμε τις φρυγανιές στη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη λαδόκολλα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο
Ingredients
Directions
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μπωλ, καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε για 1-3 ώρες
Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ, χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε
Βάζουμε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Από αυτό το μείγμα θα χρησιμοποιήσουμε 20γρ για την κάθε φρυγανιά Wasa Ολικής και το υπόλοιπο το τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες παρασκευές
Αλείφουμε στις φρυγανιές το φιστικοβούτυρο και από πάνω μια στρώση καραμέλα από βασιλικούς χουρμάδες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα
Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας και βουτάμε μέσα τις φρυγανιές
Βάζουμε τις φρυγανιές στη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη λαδόκολλα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο