Μερίδες 6
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 598
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 35g54%
- Κορεσμένα Λιπαρά 8g40%
- Νάτριο 337mg15%
- Υδατάνθρακες 26g9%
- Εδώδιμες Ίνες 3g12%
- Σάκχαρα 4g
- Πρωτεΐνες 44g88%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό.
Προσθέτουμε την καρκάσα και τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου, το κρεμμύδι το σέλινο το πράσο, 1 κ.γ αλάτι και βράζουμε για 1 ώρα .
Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι σίτα, ώστε να χωρίσουμε τον ζωμό απο το κοτόπουλο.
Πετάμε την καρκάσα και ξεψαχνίζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο με το χέρι προσεχτικά να μείνει μόνο ψαχνό χωρίς κόκκαλα.
Τον ζωμό τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, θέλουμε να εχει μείνει περισσότερο απο 1 λίτρο αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό .
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα σε ροδέλες και την σελινόριζα σε κύβους.
Βράζουμε 20’ μέσα στο ζωμό και αφαιρούμε μερικές πατάτες και καρότα ώστε να τα κρατήσουμε ολόκληρα.
Τα υπόλοιπα τα λιώνουμε μέσα στον ζωμό μας με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει και το ψαχνό κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τον χυμό απο το λεμόνι.
Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε με 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ingredients
Directions
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό.
Προσθέτουμε την καρκάσα και τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου, το κρεμμύδι το σέλινο το πράσο, 1 κ.γ αλάτι και βράζουμε για 1 ώρα .
Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι σίτα, ώστε να χωρίσουμε τον ζωμό απο το κοτόπουλο.
Πετάμε την καρκάσα και ξεψαχνίζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο με το χέρι προσεχτικά να μείνει μόνο ψαχνό χωρίς κόκκαλα.
Τον ζωμό τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, θέλουμε να εχει μείνει περισσότερο απο 1 λίτρο αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό .
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα σε ροδέλες και την σελινόριζα σε κύβους.
Βράζουμε 20’ μέσα στο ζωμό και αφαιρούμε μερικές πατάτες και καρότα ώστε να τα κρατήσουμε ολόκληρα.
Τα υπόλοιπα τα λιώνουμε μέσα στον ζωμό μας με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει και το ψαχνό κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τον χυμό απο το λεμόνι.
Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε με 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.