Χαρακτηριστικά για τα Αμύγδαλα
Τρόφιμο πλούσιο σε ενέργεια και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης για κάποιο σνακ στο οποίο δεν μπορεί να υπάρχει κάποια από τις παραδοσιακές πηγές πρωτεΐνης.
Είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης Ε, Μαγνησίου και αρκετά καλή πηγή Φωσφόρου, Χαλκού, Μαγγανίου, Ψευδαργύρου, Βιταμίνης Β2 ενώ περιέχει υπολογίσιμη ποσότητα σε σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Ακριβώς για όλα αυτά τα συστατικά, τα αμύγδαλα προτείνονται ως ένα υγιεινό σνακ για υγιείς ανθρώπους, αλλά και όσους έχουν χοληστερόλη, διαβήτη, καρδιαγγειακά.
Θετική επίδραση από την κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να υπάρχει και στην υγεία των οστών αλλά και της τρίχας.
Χαρακτηριστικά για τα Καρύδια
Τρόφιμο πλούσιο σε ενέργεια και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ιδιαίτερα καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων και καλή εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να καταναλώσουν ψάρια. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης για κάποιο σνακ στο οποίο δεν μπορεί να υπάρχει κάποια από τις παραδοσιακές πηγές πρωτεΐνης. Είναι πολύ καλή πηγή Μαγγανίου και Χαλκού και αρκετά καλή πηγή Μαγνησίου, Ψευδαργύρου και Βιταμίνης Β6 ενώ περιέχει υπολογίσιμη ποσότητα σε σίδηρο και φυτικές ίνες.
Χαρακτηριστικά για το Κουκουνάρι
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες και σε διάφορες συνταγές δίνοντας γεύση και ενέργεια. Καλή πηγή βιταμίνης Κ, Μαγγανίου, Μαγνησίου, Φωσφόρου και Χαλκού.
Κυρίως αποτελείται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά περιέχει και μικρές ποσότητες υδατανθράκων και πρωτεΐνων.