Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής

Υλικά για 5 μερίδες
 500 γρ. σπαγγέτι ολικής
 10 μεγάλες γαρίδες φρέσκιες
 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 500 γρ ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 30 ml Λευκό κρασί ή ούζογια σβήσιμο
 300 ml νερό
 Αλάτι
 Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος.

2

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με λευκό κρασί ή με ούζο.

Προσθέτουμε νερό και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

3

Πετάμε τα κελύφη και τα κεφάλια, σουρώνουμε την καθαρή σάλτσα και την τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά τις γαρίδες και μετά τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

4

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

5

Κόβουμε σε κομματάκια τις γαρίδες και το σχοινόπρασο.

6

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και τοποθετούμε από πάνω το σχοινόπρασο και τις γαρίδες.

Καλή απόλαυση!