Μερίδες 2
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 768
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 16.7g26%
- Κορεσμένα Λιπαρά 4.9g25%
- Νάτριο 1723mg72%
- Υδατάνθρακες 76.7g26%
- Εδώδιμες Ίνες 4g16%
- Σάκχαρα 8.5g
- Πρωτεΐνες 80.2g161%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
*Αυτή την πάστα μπορούμε αργότερα να τη χρησιμοποιήσουμε είτε σαν άλειμμα σε τοστ, είτε για να τελειώσουμε κάποια σάλτσα σε μακαρονάδα ή ακόμη και σαν γαρνιτούρα για κρέας σε μορφή πουρέ.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε καυτή κατσαρόλα.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Όσο ακόμα είναι ζεστό το μίγμα μας, το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ζωμό και, αφού πάρει βράση, ρίχνουμε και τη γραβιέρα τριμμένη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η γραβιέρα. Το μίγμα μας είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες.
Τέλος, περνάμε το μίγμα από μπλέντερ μέχρι να έχει τη μορφή κρέμας.
Βάζουμε τα κόκαλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και βράζουμε σε μεσαία φωτιά, ενώ ξαφρίζουμε συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο μέχρι να σιγοβράζει και μετά από μισή ώρα, προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα.
Βράζουμε για ακόμα τρία τέταρτα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε εκτός φωτιάς για μισή περίπου ώρα.
Σουρώνουμε τον ζωμό. Aν θέλουμε τον αποθηκεύουμε σε παγοκύστες στην κατάψυξη, ώστε στο μέλλον να τον χρησιμοποιήσουμε σε όποια συνταγή τον χρειαστούμε.
Καθαρίζουμε καλά το ψαρονέφρι από τυχόν ίνες ή λιπάκια και το αλατίζουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 12 με 15 λεπτά.
Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μας σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό έως ότου γίνει το κριθαράκι.
Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το θυμάρι και δένουμε με δύο κουταλιές πάστα μανιταριού.
Βάζουμε το γιουβέτσι σε ένα βαθύ πιάτο, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές σάλτσα γραβιέρας και τοποθετούμε από πάνω το ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο
Ingredients
Directions
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε καυτή κατσαρόλα.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Όσο ακόμα είναι ζεστό το μίγμα μας, το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ζωμό και, αφού πάρει βράση, ρίχνουμε και τη γραβιέρα τριμμένη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η γραβιέρα. Το μίγμα μας είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες.
Τέλος, περνάμε το μίγμα από μπλέντερ μέχρι να έχει τη μορφή κρέμας.
Βάζουμε τα κόκαλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και βράζουμε σε μεσαία φωτιά, ενώ ξαφρίζουμε συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο μέχρι να σιγοβράζει και μετά από μισή ώρα, προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα.
Βράζουμε για ακόμα τρία τέταρτα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε εκτός φωτιάς για μισή περίπου ώρα.
Σουρώνουμε τον ζωμό. Aν θέλουμε τον αποθηκεύουμε σε παγοκύστες στην κατάψυξη, ώστε στο μέλλον να τον χρησιμοποιήσουμε σε όποια συνταγή τον χρειαστούμε.
Καθαρίζουμε καλά το ψαρονέφρι από τυχόν ίνες ή λιπάκια και το αλατίζουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 12 με 15 λεπτά.
Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μας σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό έως ότου γίνει το κριθαράκι.
Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το θυμάρι και δένουμε με δύο κουταλιές πάστα μανιταριού.
Βάζουμε το γιουβέτσι σε ένα βαθύ πιάτο, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές σάλτσα γραβιέρας και τοποθετούμε από πάνω το ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες.