Print Options:

Καγιανάς με τυρί φέτα 12% και ψωμί ολικής άλεσης

Μερίδες1 Μερίδα

Συστατικά
 2 αυγά
 60γρ. τυρί φέτα με % λιπαρά
 1 μεγάλη ντομάτα
 1 κρεμμυδάκι
 1 φέτα ψωμί ολικήςκομμένη στα δύο
 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
 Μαρούλι
 Ξύδι μπαλσάμικο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Εκτέλεση
1

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα

3

Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη και τη προσθέτουμε στο τηγάνι

4

Αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τη ντομάτα

5

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας

6

Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι

7

Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να δένουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά

8

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το μαρούλι, ραντίζουμε με το ξύδι και από πάνω βάζουμε το ψωμί

9

Προσθέτουμε τον καγιανά πάνω στο ψωμί και τρίβουμε τη φέτα

Διατροφική Αξία

Μερίδες 1


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 480
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 27g42%

Κορεσμένα Λιπαρά 10g50%
Νάτριο 1100mg46%
Υδατάνθρακες 31g11%

Εδώδιμες Ίνες 8g32%
Σάκχαρα 11g
Πρωτεΐνες 31g62%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες