Μερίδες 1
- Ποσότητα Ανά Μερίδα
- Θερμίδες 656
- % Ημερήσιων Αναγκών *
- Λιπαρά 16g25%
- Κορεσμένα Λιπαρά 3g15%
- Νάτριο 524mg22%
- Υδατάνθρακες 66g22%
- Εδώδιμες Ίνες 11g44%
- Σάκχαρα 13g
- Πρωτεΐνες 63g126%
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Τοποθετούμε τις φρυγανιές στο μπλέντερ για να θρυμματιστούν και βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο μπολ.
Περνάμε το φιλέτο κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, για να καλυφθεί καλά και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, περνάμε το αλευρωμένο κοτόπουλο από το αυγό και προσέχουμε να καλυφθεί εντελώς. Έπειτα, τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη φρυγανιά.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος για περίπου 12 λεπτά ή και περισσότερο μέχρι να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Αν έχετε θερμόμετρο ψησίματος ελέγχετε να έχει φτάσει στους 75 °C η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την μουστάρδα, τη μαγιονέζα,το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στο air fryer πατάτες και κολοκυθάκια και σερβίρουμε μαζί με το παναρισμένο κοτόπουλο και το dip γιαουρτιού.
Καλή όρεξη!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Τοποθετούμε τις φρυγανιές στο μπλέντερ για να θρυμματιστούν και βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο μπολ.
Περνάμε το φιλέτο κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, για να καλυφθεί καλά και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, περνάμε το αλευρωμένο κοτόπουλο από το αυγό και προσέχουμε να καλυφθεί εντελώς. Έπειτα, τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη φρυγανιά.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος για περίπου 12 λεπτά ή και περισσότερο μέχρι να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Αν έχετε θερμόμετρο ψησίματος ελέγχετε να έχει φτάσει στους 75 °C η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την μουστάρδα, τη μαγιονέζα,το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στο air fryer πατάτες και κολοκυθάκια και σερβίρουμε μαζί με το παναρισμένο κοτόπουλο και το dip γιαουρτιού.