TweetSaveShare

Μερίδες6 Μερίδες

Υλικά για 6 μερίδες
 1 ολόκληρο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1,8kg κομμένο σε μερίδεςΑφαιρούμε πέτσες και λαιμό αλλά κρατάμε την καρκάσα να βράσει στον ζωμό μας.
 3 μεσαίες πατάτες
 3 καρότα
 ½ σελινόριζα
 1 κρεμμύδι ξερό
 ½ πράσο
 1 ματσάκι σέλινο
 χυμό από 1 λεμόνι
 4 κ.σ ελαιόλαδο
 Λίγο αλάτι και πιπέρι
Διατροφική Αξία

Μερίδες 6


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 598
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 35g54%
Κορεσμένα Λιπαρά 8g40%
Νάτριο 337mg15%
Υδατάνθρακες 26g9%
Εδώδιμες Ίνες 3g12%
Σάκχαρα 4g
Πρωτεΐνες 44g88%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
1

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό.

Προσθέτουμε την καρκάσα και τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου, το κρεμμύδι το σέλινο το πράσο, 1 κ.γ αλάτι και βράζουμε για 1 ώρα .

2

Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι σίτα, ώστε να χωρίσουμε τον ζωμό απο το κοτόπουλο.

Πετάμε την καρκάσα και ξεψαχνίζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο με το χέρι προσεχτικά να μείνει μόνο ψαχνό χωρίς κόκκαλα.

Τον ζωμό τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, θέλουμε να εχει μείνει περισσότερο απο 1 λίτρο αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό .

3

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα σε ροδέλες και την σελινόριζα σε κύβους.

Βράζουμε 20’ μέσα στο ζωμό και αφαιρούμε μερικές πατάτες και καρότα ώστε να τα κρατήσουμε ολόκληρα.

Τα υπόλοιπα τα λιώνουμε μέσα στον ζωμό μας με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.

4

Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει και το ψαχνό κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τον χυμό απο το λεμόνι.

5

Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.

Σερβίρουμε με 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Κατηγορία

Ingredients

Υλικά για 6 μερίδες
 1 ολόκληρο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1,8kg κομμένο σε μερίδεςΑφαιρούμε πέτσες και λαιμό αλλά κρατάμε την καρκάσα να βράσει στον ζωμό μας.
 3 μεσαίες πατάτες
 3 καρότα
 ½ σελινόριζα
 1 κρεμμύδι ξερό
 ½ πράσο
 1 ματσάκι σέλινο
 χυμό από 1 λεμόνι
 4 κ.σ ελαιόλαδο
 Λίγο αλάτι και πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό.

Προσθέτουμε την καρκάσα και τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου, το κρεμμύδι το σέλινο το πράσο, 1 κ.γ αλάτι και βράζουμε για 1 ώρα .

2

Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι σίτα, ώστε να χωρίσουμε τον ζωμό απο το κοτόπουλο.

Πετάμε την καρκάσα και ξεψαχνίζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο με το χέρι προσεχτικά να μείνει μόνο ψαχνό χωρίς κόκκαλα.

Τον ζωμό τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, θέλουμε να εχει μείνει περισσότερο απο 1 λίτρο αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό .

3

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα σε ροδέλες και την σελινόριζα σε κύβους.

Βράζουμε 20’ μέσα στο ζωμό και αφαιρούμε μερικές πατάτες και καρότα ώστε να τα κρατήσουμε ολόκληρα.

Τα υπόλοιπα τα λιώνουμε μέσα στον ζωμό μας με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.

4

Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει και το ψαχνό κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τον χυμό απο το λεμόνι.

5

Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.

Σερβίρουμε με 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!
Κοτόσουπα

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort