Μοσχαρίσιο φιλέτο με πατάτες jacket και μπρόκολο

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα

Συστατικά
 160 g φιλέτο βοδινό + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
 150 g πατάτες jacket (ολόκληρες στον φούρνο)
 150 g μπρόκολο βρασμένο
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 αλάτι

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τις πατάτες
1

Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Τρόπος παρασκευής για το μπρόκολο
2

Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.

Τρόπος παρασκευής για το φιλέτο
3

Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.

4

Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

5

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.