Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Bάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει, κόβουμε μπουκετάκια απο το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού, βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.
Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω. Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο.
Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.