Print Options:

Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Μερίδες10 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος35 λεπτά

Από τον chef Αντώνη Κουρκούτα

Συστατικά
 1 κιλό κιμάς Γαλοπούλας
 2 Ασπράδια Αυγού
 100 γρ Νιφάδες βρώμης
 20 γρ Ξίδι
 1 Καρότο τριμμένο
 1 Κρεμμύδι
 1 κουταλιά του γλυκού Πάπρικα
 1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

2

Έπειτα, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

3

Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Tip
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα, ρύζι ολικής άλεσης ή ότι άλλο μας έχει συμβουλεύσει η/ο διατροφολόγος μας.

Διατροφική Αξία

Μερίδες 10


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 151
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 7.1g11%

Κορεσμένα Λιπαρά 1.7g9%
Νάτριο 225mg10%
Υδατάνθρακες 6.2g3%

Εδώδιμες Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 0.7g
Πρωτεΐνες 15.9g32%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες