Νισουάζ με αγγούρι, γλυκοπατάτα και τόνο Αλοννήσου

Συστατικά
 2 αγγούρια κομμένα σε φλοίδες
 2 μέτριες γλυκοπατάτες
 3 αυγά βρασμένα
 Μισό ξερό κρεμμύδι
 10-12 ντοματίνια
 120γρ. τόνος Αλοννήσου
 40γρ. ελιές
 200γρ. φασολάκια πράσινα
 1κ.σ. κάπαρη
Συστατικά για το dressing
 1κ.σ. μουστάρδα Dijon
 45γρ. ελαιόλαδο
 3κ.σ. ξύδι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μαζί με 1κ.γλ. αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν

2

Μαγειρεύουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν

3

Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φλοίδες

4

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση

5

Βράζουμε τα αυγά μέχρι να είναι σφικτά

6

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το αγγούρι, σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη

7

Ετοιμάζουμε το dressing: σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα

8

Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μισό dressing

9

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις φλοίδες αγγουριού και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα

10

Προσθέτουμε τον τόνο Αλοννήσου πάνω από τη σαλάτα

11

Κόβουμε τα αυγά στη μέση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο dressing