Ξιφίας Ceviche

Από τον chef Αντώνη Κουρκούτα

Συστατικά
 150 g ξιφίας
 χυμός από 1 λεμόνι
 χυμός από 1,5 μοσχολέμονο
 30 g κρεμμύδι
 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 5 g πιπεριές τσίλι κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση
1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τους χυμούς από λεμόνι & μοσχολέμονο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και τις πιπεριές τσίλι, φτιάχνοντας μία μαρινάδα.

2

Κόψτε με μακρύ κοφτερό μαχαίρι το ψάρι σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια.

3

Τοποθετήστε σε πιατέλα τα κομμάτια του ψαριού, περιχύστε με τη μαρινάδα, σκεπάστε τα με μία μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

4

Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, με σαλάτα και λίγη από τη μαρινάδα.