Η συγκεκριμένη ομελέτα μαγειρεύεται πολύ γρήγορα σε καυτό τηγάνι, καθώς η υψηλή θερμοκρασία, μας βοηθάει ώστε να μην κολλήσει η ομελέτα. Παράλληλα, δε θέλουμε η ομελέτα να πάρει χρώμα, γι' αυτό δεν την αφήνουμε πολλή ώρα στο τηγάνι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκατοστών σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σκουπίζουμε με χαρτί ώστε να απομακρυνθεί το περιττό λάδι
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ για 10 δευτερόλεπτα, τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, και στριφογυρίζουμε 2-3 φορές για να καλύψουμε το τηγάνι
Τρίβουμε το τυρί πάνω από τα αυγά και κλείνουμε τη φωτιά
Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αφαιρούμε προσεκτικά την ομελέτα διπλώνοντας τη στη μέση
Σε ένα πιάτο ακουμπάμε το πολύσπορο ψωμί, προσθέτουμε το σπανάκι, από πάνω βάζουμε την ομελέτα
Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες, τη προσθέτουμε από πάνω και ρίχνουμε λίγο θαλασσινό αλάτι. Προσθέτουμε στο πιάτο περιμετρικά τα ντοματίνια και την πιπεριά
Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό, ή να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί