Ομελέτα λαχανικών με πολύσπορο ψωμί

Συστατικά
 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30γρ.)
 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
 2 μεγάλα αυγά
 5γρ. παρμεζάνα
 1 χούφτα σπανάκι
 1 ώριμη ντομάτα
 4-5 ντοματίνια
 2-3 ροδέλες πιπεριά

Εκτέλεση
1

Η συγκεκριμένη ομελέτα μαγειρεύεται πολύ γρήγορα σε καυτό τηγάνι, καθώς η υψηλή θερμοκρασία, μας βοηθάει ώστε να μην κολλήσει η ομελέτα. Παράλληλα, δε θέλουμε η ομελέτα να πάρει χρώμα, γι' αυτό δεν την αφήνουμε πολλή ώρα στο τηγάνι

2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκατοστών σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σκουπίζουμε με χαρτί ώστε να απομακρυνθεί το περιττό λάδι

3

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ για 10 δευτερόλεπτα, τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, και στριφογυρίζουμε 2-3 φορές για να καλύψουμε το τηγάνι

4

Τρίβουμε το τυρί πάνω από τα αυγά και κλείνουμε τη φωτιά

5

Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αφαιρούμε προσεκτικά την ομελέτα διπλώνοντας τη στη μέση

6

Σε ένα πιάτο ακουμπάμε το πολύσπορο ψωμί, προσθέτουμε το σπανάκι, από πάνω βάζουμε την ομελέτα

7

Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες, τη προσθέτουμε από πάνω και ρίχνουμε λίγο θαλασσινό αλάτι. Προσθέτουμε στο πιάτο περιμετρικά τα ντοματίνια και την πιπεριά

8

Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό, ή να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί