Print Options:

Πάστα Μανιταριών

Μερίδες1 ΜερίδαΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτά

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
 200 γρ Μανιτάρια portobello ή άλλου είδους
 50 γρ Κρεμμύδι λευκό, ξερό ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα Σκόρδο
 20 ml Κρασί λευκό
 150 ml Ζωμός βοδινού
 2-3 σταγόνες Λάδι λευκής τρούφας
Εκτέλεση
1

Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε καυτή κατσαρόλα.

2

Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

3

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό.

4

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια.

5

Όσο ακόμα είναι ζεστό το μίγμα μας, το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.

6

Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

Διατροφική Αξία

Serving Size 30 g


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 7
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 0.1g1%

Κορεσμένα Λιπαρά 0g
Νάτριο 21mg1%
Υδατάνθρακες 1.4g1%

Εδώδιμες Ίνες 0.3g2%
Σάκχαρα 0.7g
Πρωτεΐνες 0.6g2%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες