TweetSaveShare

Μερίδες1 Μερίδα

Υλικά για 14 μερίδες
 250 γρ σουσάμι
 250 γρ μέλι
 70 γρ αμύγδαλα
 70 γρ φουντούκια
 50 γρ σταφίδα
 4 κουτ. σούπας χαρουπάλευρο
 2 κουτ. γλυκού κανέλα
 1 κουτ. γλυκού κύμινο
 Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Διατροφική Αξία

Μερίδες 1


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 240
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 14g22%
Κορεσμένα Λιπαρά 0g
Νάτριο 39mg2%
Υδατάνθρακες 21g8%
Εδώδιμες Ίνες 4g16%
Σάκχαρα 16g
Πρωτεΐνες 6g12%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
1

Σε ένα ζεστό τηγανάκι ρίχνουμε το σουσάμι.
Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μέλι ρίχνουμε σταγόνες σε ένα ποτηράκι με κρύο νερό και αν δούμε ότι αυτή η σταγόνα δεν διαλυθεί μέσα στο νερό μέχρι να πέσει στο πάτο του, τότε είναι έτοιμο. Αν όχι συνεχίζουμε λίγο ακόμα το βράσιμο.

3

Ρίχνουμε το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μελι , ομογενοποιούμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το μίγμα μας σε μια λαδόκολλα.

4

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μίγμα με άλλη μια λαδόκολλα και με έναν πλάστη απλώνουμε το μίγμα σε πάχος περίπου 2 εκατοστών.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Ingredients

Υλικά για 14 μερίδες
 250 γρ σουσάμι
 250 γρ μέλι
 70 γρ αμύγδαλα
 70 γρ φουντούκια
 50 γρ σταφίδα
 4 κουτ. σούπας χαρουπάλευρο
 2 κουτ. γλυκού κανέλα
 1 κουτ. γλυκού κύμινο
 Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα ζεστό τηγανάκι ρίχνουμε το σουσάμι.
Καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μέλι ρίχνουμε σταγόνες σε ένα ποτηράκι με κρύο νερό και αν δούμε ότι αυτή η σταγόνα δεν διαλυθεί μέσα στο νερό μέχρι να πέσει στο πάτο του, τότε είναι έτοιμο. Αν όχι συνεχίζουμε λίγο ακόμα το βράσιμο.

3

Ρίχνουμε το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μελι , ομογενοποιούμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το μίγμα μας σε μια λαδόκολλα.

4

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μίγμα με άλλη μια λαδόκολλα και με έναν πλάστη απλώνουμε το μίγμα σε πάχος περίπου 2 εκατοστών.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!
Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο
Παστέλι με χαρούπι

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort