Ρεβίθια με κουρκουμά

Συστατικά
 1 πακέτο ρεβίθια βρασμένα
 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
 1 καρότο τριμμένο
 3κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
 1 κύβος λαχανικών
 1κ.γ. κουρκουμάς
 1κ.σ. τζίντζερ σκόνη
 Λίγη σκόνη κανέλα (στη μύτη του μαχαιριού)
 1 φύλλο δάφνης
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Εκτέλεση
1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα

2

Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό ώστε να τα καλύπτει 4-5 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβίθια

3

Βράζουμε για 30 λεπτά και σουρώνουμε

4

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα

5

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μετά από μισό λεπτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και προσθέτουμε 150mL νερό

6

Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα ρεβίθια

7

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε

8

Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγούρι