Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα
Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό ώστε να τα καλύπτει 4-5 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβίθια
Βράζουμε για 30 λεπτά και σουρώνουμε
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μετά από μισό λεπτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και προσθέτουμε 150mL νερό
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα ρεβίθια
Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγούρι
Μερίδες 6
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες