Print Options:

Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο

Μερίδες1 Μερίδα

 150γρ, Κινόα βρασμένη
 50γρ. Αβοκάντο
 1/2 Ντομάτα
 1 Καρότο
 1 Κόκκινη πιπεριά
 10γρ. Καρύδια
 20γρ. Σταφίδες
 Χυμός από 1/2 λάιμ
 2κ.γλ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
1

Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά

2

Ξεπλένουμε την κινόα με άφθονο νερό και τη σουρώνουμε καλά

3

Βάζουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά

4

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το αβοκάντο, τη ντομάτα, το καρότο και την πιπεριά

5

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά, το αβοκάντο και την κινόα, την οποία έχουμε σουρώσει καλά

6

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια χονδροκομμένα, το χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο

7

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε

Διατροφική Αξία

Μερίδες 1


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 508
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 22g34%

Κορεσμένα Λιπαρά 3g15%
Νάτριο 546mg23%
Υδατάνθρακες 71g24%

Εδώδιμες Ίνες 14g57%
Σάκχαρα 25g
Πρωτεΐνες 13g26%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες