Σαλάτα με κοτόπουλο, κινόα και κρέμα αβοκάντο

Υλικά για 2 μερίδες
 300 γρ κοτόπουλο ψητό
 200 γρ κινόα λευκή μαγειρεμένη
 160 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη
 2 τεμ ντομάτες
 1 τεμ κρεμμύδι
 Λίγο αλάτι
 ψιλοκομμένος δυόσμος
 Λίγο ξύσμα από λεμόνι
 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
 Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Για την κρέμα αβοκάντο
 80 γρ αβοκάντο
 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
 Χυμός από ένα λεμόνι
 φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση
Για την κρέμα αβοκάντο
1

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο

Για τη σαλάτα κινόα
2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά. Έπειτα βράζουμε τη γλυκοπατάτα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει

3

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το δυόσμο

4

Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε την κινόα, τη γλυκοπατάτα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά για τη σαλάτα

5

Ψήνουμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

6

Προσθέτουμε το ψητό κοτόπουλο και το ελαιόλαδο στη σαλάτα μας. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα αβοκάντο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και η σαλάτα μας είναι έτοιμη

Καλή απόλαυση!