Print Options:

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μαριναρισμένο κολοκυθάκι & καπνιστή ρέγκα

Μερίδες2 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος35 λεπτά

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
Για τα μαυρομάτικα φασόλια & τη ρέγκα (για 2 άτομα)
 1 φιλετάκι καπνιστής ρέγκας κομμένο στη μέση
 300 γρ Φασόλια μαυρομάτικα
 2 Κρεμμύδια φρέσκα
 1 Τομάτα
 1/2 Αγγούρι
 1 Πιπεριά Φλωρίνης
 40 γρ Τομάτα λιαστή
 1/2 μάτσο Άνηθος
 Ρίγανη ξερή
 λίγη Πιπεριά τσίλι
 1/2 μάτσο Μαϊντανός
 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
 Ξίδι βαλσάμικο κατά βούληση
 Αλάτι
Για το κολοκυθάκι
 1/2 Κολοκυθάκι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μέλι
 1/2 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
 Λεμόνι χυμός
 1 κουταλάκι του γλυκού Ελαιόλαδο
 Δυόσμος
 Αλάτι
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για τα μαυρομάτικα φασόλια
1

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά, και τα κρυώνουμε. ‘

2

Επειτα, σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. από τα μαυρομάτικα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Διορθώνουμε τη γεύση.

Τρόπος παρασκευής για το κολοκυθάκι
3

Με ένα pealer, βγάζουμε κατά μήκος λεπτές φέτες από το κολοκυθάκι και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Μαρινάρουμε σε ένα μπολάκι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τελείωμα πιάτου
4

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο, από πάνω τη ρέγκα σε λεπτές φέτες και της προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Τέλος, πάνω στη ρέγκα βάζουμε το κολοκυθάκι.

Διατροφική Αξία

Μερίδες 2


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 550
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 27.3g42%

Κορεσμένα Λιπαρά 4g20%
Νάτριο 1686mg71%
Υδατάνθρακες 60.5g21%

Εδώδιμες Ίνες 16.4g66%
Σάκχαρα 25.7g
Πρωτεΐνες 21.4g43%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες