TweetSaveShare

Μερίδες10 Μερίδες

Υλικά για 10 γεμιστούς χουρμάδες
 10 τεμάχια βασιλικοί χουρμάδες(ή όσους θέλετε )
 150 γρ φιστικοβούτυρο (15γρ ανά χουρμά )
 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδαςγια άρωμα (προαιρετικά )
 1 τεμάχιο κουβερτούρα 70% των 200γρ
Διατροφική Αξία

Μερίδες 10


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 287
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 17g27%
Κορεσμένα Λιπαρά 7g35%
Νάτριο 5mg1%
Υδατάνθρακες 31g11%
Εδώδιμες Ίνες 5g20%
Σάκχαρα 25g
Πρωτεΐνες 5g10%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες

Εκτέλεση
1

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα πιάτο και τοποθετούμε τους χουρμάδες μας.

2

Ανοίγουμε τον πρώτο χουρμά στην μέση με μια οριζόντια τομή με το μαχαίρι .
αφαιρούμε το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 κ.σ (15γρ) φιστικοβούτυρο και τον κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τους υπόλοιπους χουρμάδες.

3

Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το λάδι καρύδας.

4

Βουτάμε έναν έναν χουρμά στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και τον τοποθετούμε στην λαδόκολλα.

5

Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία με όλους τους χουρμάδες, τους βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, στην συνέχεια πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα.

Ingredients

Υλικά για 10 γεμιστούς χουρμάδες
 10 τεμάχια βασιλικοί χουρμάδες(ή όσους θέλετε )
 150 γρ φιστικοβούτυρο (15γρ ανά χουρμά )
 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδαςγια άρωμα (προαιρετικά )
 1 τεμάχιο κουβερτούρα 70% των 200γρ

Directions

Εκτέλεση
1

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα πιάτο και τοποθετούμε τους χουρμάδες μας.

2

Ανοίγουμε τον πρώτο χουρμά στην μέση με μια οριζόντια τομή με το μαχαίρι .
αφαιρούμε το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 κ.σ (15γρ) φιστικοβούτυρο και τον κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τους υπόλοιπους χουρμάδες.

3

Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το λάδι καρύδας.

4

Βουτάμε έναν έναν χουρμά στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και τον τοποθετούμε στην λαδόκολλα.

5

Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία με όλους τους χουρμάδες, τους βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, στην συνέχεια πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα.

Σοκολατάκια με βασιλικούς χουρμάδες γεμιστούς με φιστικοβούτυρο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Leave a comment

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε
τις καλύτερες συνταγές.

mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun escort