Σοκολατάκια με βασιλικούς χουρμάδες γεμιστούς με φιστικοβούτυρο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Υλικά για 10 γεμιστούς χουρμάδες
 10 τεμάχια βασιλικοί χουρμάδες(ή όσους θέλετε )
 150 γρ φιστικοβούτυρο (15γρ ανά χουρμά )
 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδαςγια άρωμα (προαιρετικά )
 1 τεμάχιο κουβερτούρα 70% των 200γρ

Εκτέλεση
1

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα πιάτο και τοποθετούμε τους χουρμάδες μας.

2

Ανοίγουμε τον πρώτο χουρμά στην μέση με μια οριζόντια τομή με το μαχαίρι .
αφαιρούμε το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 κ.σ (15γρ) φιστικοβούτυρο και τον κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τους υπόλοιπους χουρμάδες.

3

Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το λάδι καρύδας.

4

Βουτάμε έναν έναν χουρμά στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και τον τοποθετούμε στην λαδόκολλα.

5

Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία με όλους τους χουρμάδες, τους βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, στην συνέχεια πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα.