Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με νερό.
Προσθέτουμε την βανίλια και το λάδι καρύδας και το αφήνουμε για 1-3 ώρες.
Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Το νερό που μένει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με το overnight oats που θα βρείτε εδώ.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι, προσθέτουμε ανθό αλατιού και η αλατισμένη καραμέλα μας είναι έτοιμη.