Αλατισμένη καραμέλα από βασιλικούς χουρμάδες

Υλικά για 10 γεμιστούς χουρμάδες
 10 τεμάχια βασιλικοί χουρμάδες
 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδαςπροαιρετικά
 1 τεμάχιο βανιλίνη ή 5 σταγόνες βανίλια ή φρέσκια βανίλια ξύσμα από μισό λοβό
 Νερό
 ¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
1

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με νερό.

2

Προσθέτουμε την βανίλια και το λάδι καρύδας και το αφήνουμε για 1-3 ώρες.

3

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Το νερό που μένει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με το overnight oats που θα βρείτε εδώ.

4

Βάζουμε το μίγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι, προσθέτουμε ανθό αλατιού και η αλατισμένη καραμέλα μας είναι έτοιμη.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στις φρυγανιές ή στο ψωμί, στα smoothies μας, στο γιαούρτι και για διάφορες παρασκευές γλυκισμάτων που θα ακολουθήσουν σε επόμενες συνταγές μας.