Σουβλάκι κοτόπουλου πανέ με φιστίκια Αιγίνης

Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Συστατικά
Για το σουβλάκι:
 2 στήθη Κοτόπουλου (600 γρ)
 4 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα γλυκιά
 1 Κρόκο Αυγού
 λίγο Λάδι
 300 γρ Φιστίκια Αιγίνης
 6 ξυλάκια φρέσκο Δενδρολίβανο
 Αλάτι και Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
 800 γρ Πατάτες
 1 ματσάκι Μαϊντανό
 1 μέτριο Κρεμμύδι
 2 σκελίδες Σκόρδο
 λίγο Λάδι για το τηγάνισμα
 Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για το σουβλάκι
1

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.

2

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.

3

Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.

4

Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Τρόπος παρασκευής για τον πουρέ πατάτας
5

Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.

6

Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.

7

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

8

Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

9

Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

10

Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

11

Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.