Print Options:

Σουβλάκι κοτόπουλου πανέ με φιστίκια Αιγίνης

Μερίδες4 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτά

Από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Συστατικά
Για το σουβλάκι:
 2 στήθη Κοτόπουλου (600 γρ)
 4 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα γλυκιά
 1 Κρόκο Αυγού
 λίγο Λάδι
 300 γρ Φιστίκια Αιγίνης
 6 ξυλάκια φρέσκο Δενδρολίβανο
 Αλάτι και Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
 800 γρ Πατάτες
 1 ματσάκι Μαϊντανό
 1 μέτριο Κρεμμύδι
 2 σκελίδες Σκόρδο
 λίγο Λάδι για το τηγάνισμα
 Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για το σουβλάκι
1

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.

2

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον κρόκο του αυγού, βουτάμε μέσα το κρέας και το περνάμε στα ξυλάκια δενδρολίβανου.

3

Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια βουτάμε και πανάρουμε τα σουβλάκια. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι τα σουβλάκια, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.

4

Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στους 250°) για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Τρόπος παρασκευής για τον πουρέ πατάτας
5

Σοτάρουμε την πατάτα σε κύβους μαζί με το κρεμμύδι.

6

Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες.

7

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

8

Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

9

Έπειτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

10

Τα φέρνουμε όλα μαζί δυο βόλτες και, σε ένα βαθύ πιάτο, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

11

Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

Διατροφική Αξία

Μερίδες 4


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 695
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 30.9g48%

Κορεσμένα Λιπαρά 4.5g23%
Νάτριο 457mg20%
Υδατάνθρακες 59g20%

Εδώδιμες Ίνες 10g40%
Σάκχαρα 7.3g
Πρωτεΐνες 49.2g99%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες