Σπιτική Γκρανόλα

Από τον Chef de Partie Χρήστο Φανίδη

Συστατικά
 500 γρ νιφάδες σπασμένης βρώμης
 100 γρ ωμό αμύγδαλο φιλέ
 75 γρ φιστίκια
 7,5 γρ τριμμένη κανέλα
 4 γρ αλάτι
 125 γρ λάδι καρύδας
 190 γρ σιρόπι αγαύης
 40 γρ ωμό ηλιόσπορο

Εκτέλεση
1

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

2

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη γκρανόλα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

3

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Ενώ η γκρανόλα μας ψήνεται, την ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα όλοι οι ξηροί της καρποί.

4

Αφού ψηθεί, μπορούμε να την κάνουμε πιο νόστιμη με άλλα υλικά της αρεσκείας μας. Ο σεφ μας προτείνει να προσθέσουμε μαύρη σταφίδα και κομματάκια σοκολάτας υγείας. Ή flakes καρύδας και αποξηραμένα cranberries, blueberries ή goji berries. Ή flakes μπανάνας, αποξηραμένο μήλο και καρύδια pecan.