Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα φουντούκια και τα τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να καβουρδιστούν.
Στη συνέχεια, σε μια πετσέτα τρίβουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια, μέχρι να φύγουν οι φλούδες.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και λίγη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
Στο μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε το maple syrup ή το σιρόπι σφενδάμου.