Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Υλικά
 300 γρ φουντούκια
 50 γρ κουβερτούρα 70%
 1 τεμάχιο βανιλίνη
 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδαςπροαιρετικά
 1 κουτ. σούπας maple syrup ή σιρόπι σφενδάμουπροαιρετικά

Εκτέλεση
1

Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα φουντούκια και τα τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να καβουρδιστούν.

2

Στη συνέχεια, σε μια πετσέτα τρίβουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια, μέχρι να φύγουν οι φλούδες.

3

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και λίγη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.

4

Στο μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε το maple syrup ή το σιρόπι σφενδάμου.

Καλή απόλαυση!