Ταρτάρ Τσιπούρας με αβοκάντο & κρύα σούπα αγγούρι δυόσμου

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
Για το ταρτάρ (για 2 άτομα)
 1 Tσιπούρα μισού κιλού φιλεταρισμένη, χωρίς πέτσα και κόκαλα
 φρέσκος χυμός και ξύσμα Λεμόνι
 φρέσκος χυμός και ξύσμα Μοσχολέμονο
 30 γρ Κρεμμύδι
 30 γρ Τομάτα
 30 γρ Αγγούρι
 30 γρ Πιπεριά κόκκινη
 10 γρ Κάπαρη ξαλμυρισμένη
 1 πρέζα Σουσάμι μαύρο
 5-7 φύλλα Δυόσμου
 3-4 σταγόνες Ταμπάσκο
 Αλάτι θαλασσινό
Για την κρέμα με αβοκάντο
 2 ώριμα Αβοκάντο
 χυμός Λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπεριά τσίλι
 4 φύλλα Βασιλικού
Για τη σούπα με αγγούρι
 1/2 Αγγούρι
 5 φύλλα Δυόσμου
 2 Παγάκια
 20 ml Ξίδι λευκό
 Αλάτι

Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής για την ταρτάρ
1

Κόβουμε προσεκτικά το ψάρι σε όσο το δυνατόν ίδια, μικρά τετράγωνα κομμάτια.

2

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

3

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι και στο λεμόνι (πρέπει να είναι έντονα όξινο).

Τρόπος παρασκευής για την κρέμα με αβοκάντο
4

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από τα αβοκάντο, τα προσθέτουμε μαζί με τα άλλα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη και λεία υφή.

Τρόπος παρασκευής για τη σούπα με αγγούρι
5

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πούλπα.

Τελείωμα πιάτου
6

Σε βαθύ πιάτο στρώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα αβοκάντο και από πάνω με ένα κουτάλι προσθέτουμε το ψάρι. Τελειώνουμε με τη σούπα αγγούρι περιμετρικά από το ψάρι, με προσοχή να μην μας χυθεί επάνω στο ψάρι.