Τόνος γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής άλεσης

Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο

Συστατικά
 150 g τόνος φρέσκος ή σε κονσέρβα
 150 g κριθαράκι ολικής άλεσης βρασμένο
 40 g καλαμπόκι
 5 ελιές Καλαμών
 1 μεγάλη ντομάτα
 3 φύλλα βασιλικού
 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.

2

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ* και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.

4

Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.