Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ* και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες