Φιλέτο τόνου πάνω σε πουρέ μπρόκολου, σαλάτα κινόα & κρέμα αβοκάντο – γιαούρτι

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
 150 g φιλέτο τόνου
 150 g μπρόκολο
 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
 αλάτι
Κρέμα αβοκάντο
 30 g αβοκάντο
 1 κουτ.σουπ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
 χυμό από μισό λεμόνι
 κόλιανδρος φρέσκος
Σαλάτα κινόα
 120 g κινόα λευκή βρασμένη
 ψιλοκομμένη ντομάτα
 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 ψιλοκομμένο αγγούρι
 ψιλοκομμένος δυόσμος
 ξύσμα λεμόνι
 ξύδι

Εκτέλεση
1

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και βράζουμε για περίπου 7′. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μπλέντερ με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και κάνουμε πουρέ.

2

Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο σε μπλέντερ και φτιάχνουμε μια κρέμα.

3

Στη συνέχεια βράζουμε την κινόα για 12′ περίπου, κρυώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά για την κινόα, φτιάχνοντας μια σαλάτα.

4

Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες τον τόνο και ψήνουμε σε καυτό, αντικολλητικό τηγάνι για 1′ από την κάθε πλευρά.

5

Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε.