Print Options:

Φιλέτο τόνου πάνω σε πουρέ μπρόκολου, σαλάτα κινόα & κρέμα αβοκάντο – γιαούρτι

Μερίδες1 ΜερίδαΠροετοιμασία15 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτά

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
 150 g φιλέτο τόνου
 150 g μπρόκολο
 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
 αλάτι
Κρέμα αβοκάντο
 30 g αβοκάντο
 1 κουτ.σουπ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
 χυμό από μισό λεμόνι
 κόλιανδρος φρέσκος
Σαλάτα κινόα
 120 g κινόα λευκή βρασμένη
 ψιλοκομμένη ντομάτα
 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 ψιλοκομμένο αγγούρι
 ψιλοκομμένος δυόσμος
 ξύσμα λεμόνι
 ξύδι
Εκτέλεση
1

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο σε κομμάτια και βράζουμε για περίπου 7′. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μπλέντερ με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και κάνουμε πουρέ.

2

Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο σε μπλέντερ και φτιάχνουμε μια κρέμα.

3

Στη συνέχεια βράζουμε την κινόα για 12′ περίπου, κρυώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά για την κινόα, φτιάχνοντας μια σαλάτα.

4

Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες τον τόνο και ψήνουμε σε καυτό, αντικολλητικό τηγάνι για 1′ από την κάθε πλευρά.

5

Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε.

Διατροφική Αξία

Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 509
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 13g20%

Κορεσμένα Λιπαρά 2.1g11%
Νάτριο 621mg26%
Υδατάνθρακες 51g17%

Εδώδιμες Ίνες 12.6g51%
Σάκχαρα 10.6g
Πρωτεΐνες 49.6g100%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες