Φρυγανιές Wasa Ολικής με φιστικοβούτυρο, καραμέλα από χουρμάδες και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά για 8 μερίδες
 8 τεμάχια φρυγανιές Wasa Ολικής
 160 γρ καραμέλα από χουρμάδες
 120 γρ φιστικοβούτυρο
 1 τεμάχιο κουβερτούρα 100γρ ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
1

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μπωλ, καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε για 1-3 ώρες

2

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ, χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε μουλιάσει τους χουρμάδες μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε

3

Βάζουμε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Από αυτό το μείγμα θα χρησιμοποιήσουμε 20γρ για την κάθε φρυγανιά Wasa Ολικής και το υπόλοιπο το τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες παρασκευές

4

Αλείφουμε στις φρυγανιές το φιστικοβούτυρο και από πάνω μια στρώση καραμέλα από βασιλικούς χουρμάδες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα

5

Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα μας και βουτάμε μέσα τις φρυγανιές

6

Βάζουμε τις φρυγανιές στη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη λαδόκολλα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο

Καλή απόλαυση!