Φιλέτο τόνου με μαύρο ρύζι, βραστά λαχανικά και dressing εσπεριδοειδών

Υλικά
 1 φιλέτο τόνου(200γρ. ωμό βάρος)
 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
 Χυμός λεμονιού
 Ανάμικτη σαλάτα λαχανικώνόπως φασολάκια, αρακάς, καρότο, πατάτα, πιπεριά κόκκινη
Υλικά για το μαύρο ρύζι
 1/3 φλ. μαύρο ρύζι
 2 φλ. νερό
 Αλάτι
Υλικά για το dressing
 65γρ. χυμός πορτοκάλι
 20γρ. χυμός λεμόνι
 30γρ. μουστάρδα
 1/2 κ.γλ. αλάτι
 1/2 κ.γλ. θυμάρι
 40γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο τόνου και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο

2

Ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

3

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά, ανάλογα με το πόσο μαλακά ή τραγανά τα προτιμάμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε

Για το ρύζι
4

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά

5

Σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα

6

Στραγγίζουμε το ρύζι από το νερό που περισσεύει και αλατίζουμε

Για το dressing
7

Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα