Print Options:

Χοιρινό ψαρονέφρι με σπανάκι & άγριο ρύζι

Μερίδες1 ΜερίδαΠροετοιμασία15 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτά

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα

Συστατικά
 170 g χοιρινό ψαρονέφρι + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
 100 g άγριο ρύζι
 200 g σπανάκι σοτέ + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
 2 κουτ. σουπ. dip γκουακαμόλε
 αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
1

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να ανοίξει από τον φλοιό του, για περίπου 20-25 λεπτά και σουρώνουμε.

2

Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σπανάκι με το ελαιόλαδο και με ελάχιστο αλάτι για 3-4 λεπτά.

3

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε στρογγυλά φιλετάκια πάχους 1,5-2 εκ, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά.

4

Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, σε σχάρα ή σε τηγάνι για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά και σερβίρουμε με το dip γκουακαμόλε.

Διατροφική Αξία

Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 446
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 16.8g26%

Κορεσμένα Λιπαρά 3.5g18%
Νάτριο 565mg24%
Υδατάνθρακες 31.1g11%

Εδώδιμες Ίνες 7.4g30%
Σάκχαρα 2.7g
Πρωτεΐνες 45.2g91%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες