Print Options:

Ψαρόσουπα

Μερίδες4 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 hr 10 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 hr 20 λεπτά

Από τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο

Συστατικά
 1,5 κιλό Μπακαλιάρος
 400 γρ Πατάτες καθαρισμένες
 2 τεμ Κρεμμύδια ξερά λευκά
 1 τεμ Σκόρδο
 2 τεμ Καρότα
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Θαλασσινό νερό
 1 τεμ Ντομάτα ώριμη
Εκτέλεση
1

Ζητάμε από τον ψαρά να μας φιλετάρει τον μπακαλιάρο (κρατάμε και τα κόκαλα).

2

Καθαρίζουμε όλα μας τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.

3

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κόκαλα του μπακαλιάρου τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια με το μαχαίρι.

4

Καλύπτουμε τα κόκαλα με νερό (εμείς χρησιμοποιήσαμε νερό βρύσης) και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40’ με 50’ μάξιμουμ.

5

Σουρώνουμε το ζωμό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά τα λαχανικά χωρίς να πάρουν χρώμα.

6

Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

7

Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει υφή βελουτέ περνάμε τα λαχανικά με λίγα από τα υγρά μας στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και δίνουμε μία βράση.

8

Τέλος αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά, μόλις σταματήσει ο βρασμός, προσθέτουμε το μπακαλιάρο (τον βάζουμε τελευταίο αφού έχει κατέβει ελαφρώς η θερμοκρασία της σούπας ώστε να μη βράσει και να κρατήσει την υφή και τη γεύση που θέλουμε).

Διατροφική Αξία

Μερίδες 4


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 534
% Ημερήσιων Αναγκών *
Λιπαρά 18g28%

Κορεσμένα Λιπαρά 3g15%
Νάτριο 199mg9%
Υδατάνθρακες 27g9%

Εδώδιμες Ίνες 4g16%
Σάκχαρα 3g
Πρωτεΐνες 42.5g85%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal, για έναν υγιή ενήλικα. Οι ημερήσιες ανάγκες σας δύναται να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες αναλόγως με τις θερμιδικές σας ανάγκες